Спаначена елха
Необходими продукти:
- Бутер тесто – 1 пак.
- Спанак – 300 гр. замразен или 450 гр. пресен
- Крема сирене 1 пак.
- Чесън – 2 скилидки
- Пресен лук – 2 стръка
- Черен пипер
- Джоден
- Моцарела – 1 чаша настъргана
- Яйце – 1 бр.
Начин на приготвяне:
- В тенджерка се загравя малко мазнина и след това се добавят спанака, пресования чесън и нарязания на ситно пресен лук. Добавят се подравките. След това се сваля от котлона и се добавя предварително оставеното на стайна температура крема сирене и настърганата моцарела. Бърка се до получаване на еднородна смес.
- Правоъгълният лист бутер тесто се изрязва, както е показано на снимката.
3. Върху средния триъгълник се намазва сместа със спанака.
4. Отгоре се снаждат другите два триъгълника, така че да покрият първия.
5. С нож се нарязват триъгълниците, така че да се оформят клончетата. След това всяко се усуква.
6. Намазва се с разбития жълтък.
7. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути до златисто.
Нека Ви е ДРЪНЧ!