Тестени

Спаначена елха

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Бутер тесто – 1 пак.
  • Спанак – 300 гр. замразен или 450 гр. пресен
  • Крема сирене 1 пак.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Пресен лук – 2 стръка
  • Черен пипер
  • Джоден
  • Моцарела – 1 чаша настъргана
  • Яйце – 1 бр.

Начин на приготвяне:

  1. В тенджерка се загравя малко мазнина и след това се добавят спанака, пресования чесън и нарязания на ситно пресен лук. Добавят се подравките. След това се сваля от котлона и се добавя предварително оставеното на стайна температура крема сирене и настърганата моцарела. Бърка се до получаване на еднородна смес.
  2. Правоъгълният лист бутер тесто се изрязва, както е показано на снимката.

3. Върху средния триъгълник се намазва сместа със спанака.

4. Отгоре се снаждат другите два триъгълника, така че да покрият първия.

5. С нож се нарязват триъгълниците, така че да се оформят клончетата. След това всяко се усуква.

6. Намазва се с разбития жълтък.

7. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути до златисто.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment