Богаташка баница
Тестени

Богаташка баница

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Кори за баница – 1 пак.
  • Кренвирши – 3 бр.
  • Шунка слайс 200 гр. или още 3 кренвирша
  • Топено сирене на слайс – 2 пак.
  • Кашкавал – 60 гр.
  • Яйца – 4 бр.
  • Майонеза 200 гр.
  • Кисело мляко 200 гр.
  • Бакпулвер – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. В намазнена тава се слагат 3 кори. Отгоре се нареждат кренвирши, нарязани на кръгчета, слайсове топено сирене и настърган кашкавал.
  2. След това отново се слагат 2 – 3 кори и плънка – кренвиршите се редуват с шунка.
  3. Баницата се реди така до изчерпване на корите, като най-отгоре завършва с кори.
  4. Смесват се разбитите яйца, майонезата и киселото мляко със загасения в него бакпулвер.
  5. Баницата се нарязва. Залива се със сместа и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 – 45 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment