Супи

Зелено “Гаспачо”

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Франзела – 1 бр.
  • Шам фъстък суров без черупка – 100 гр.
  • Краставица голяма – 1 бр.
  • Зелена чушка – 1 бр.
  • Магданоз – 1 връзка
  • Студен зеленчуков бульон – 200 мл.
  • Лед на кубчета – 300 гр.
  • Сол
  • Сокът от един лимон
  • Черен пипер
  • Зехтин – 3 с.л.
  • Зехтин и магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме 1/4 от краставицата и 1/4 от зелената чушка на малки кубчета за гарниране на супата.
  2. Останалата краставица и чушка нарязваме на по-едри парчета, които поставяме в купата на блендера.
  3. В блендера добавяме половината франзела накъсана на парченца, магданоза, шам фъстъка, зеленчуковия бульон, зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер и блендираме.
  4. Поставяме в блендера и леда, след което блендираме до гладка кремообразна смес. Ако сместа е много гъста доливаме по малко студен зеленчуков бульон до получаване на желаната гъстота.
  5. Готовата супа доовкусяваме ако е необходимо.
  6. Преди сервиране гарнираме всяка порция с парченца краставица, чушка, зехтин и ситно нарязан магданоз.
  7. Поднасяме студената супа с препечени филийки от останалата франзела.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment