Зелено “Гаспачо”
Необходими продукти за 4 порции:
- Франзела – 1 бр.
- Шам фъстък суров без черупка – 100 гр.
- Краставица голяма – 1 бр.
- Зелена чушка – 1 бр.
- Магданоз – 1 връзка
- Студен зеленчуков бульон – 200 мл.
- Лед на кубчета – 300 гр.
- Сол
- Сокът от един лимон
- Черен пипер
- Зехтин – 3 с.л.
- Зехтин и магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
- Нарязваме 1/4 от краставицата и 1/4 от зелената чушка на малки кубчета за гарниране на супата.
- Останалата краставица и чушка нарязваме на по-едри парчета, които поставяме в купата на блендера.
- В блендера добавяме половината франзела накъсана на парченца, магданоза, шам фъстъка, зеленчуковия бульон, зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер и блендираме.
- Поставяме в блендера и леда, след което блендираме до гладка кремообразна смес. Ако сместа е много гъста доливаме по малко студен зеленчуков бульон до получаване на желаната гъстота.
- Готовата супа доовкусяваме ако е необходимо.
- Преди сервиране гарнираме всяка порция с парченца краставица, чушка, зехтин и ситно нарязан магданоз.
- Поднасяме студената супа с препечени филийки от останалата франзела.
Нека Ви е ДРЪНЧ!