Парено тесто
Необходими продукти:
- Прясно мляко – 125 гр.
- Вода – 125 гр.
- Масло – 125 гр.
- Захар – 10 гр.
- Сол – 2 гр.
- Брашно – 140 гр.
- Яйца – 220 гр. / 4 бр. яйца L размер
Начин на приготвяне:
- В касерола поставяме млякото, водата, маслото, захарта и солта. Загряваме до завиране след което сваляме от котлона и добавяме брашното като бъркаме енергично.
- Връщаме касеролата на котлона като продължаваме да бъркаме. Държим тестото на котлона и бъркаме докато започне да се събира на топка и да образува тънък филм по дъното на съда.
- Махаме от котлона и оставяме да почине за минута две.
- Прехвърляме тестото в по-голяма купа и започваме да разбиваме с миксера на ниска скорост.
- При непрекъснато разбиване добавяме предварително разбитите яйца на порции. Всяка следваща порция яйца прибавяме, когато тестото е усвоило предишната. След като яйцата са усвоени, трябва да получим гладко и лъскаво тесто.
- Полученото тесто може да използваме за направата на еклери, профитероли, гужери, понички, толумбички и др.
Нека Ви е ДРЪНЧ!