Тънкости

Парено тесто

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Прясно мляко – 125 гр.
  • Вода – 125 гр.
  • Масло – 125 гр.
  • Захар – 10 гр.
  • Сол – 2 гр.
  • Брашно – 140 гр.
  • Яйца – 220 гр. / 4 бр. яйца L размер

Начин на приготвяне:

  1. В касерола поставяме млякото, водата, маслото, захарта и солта. Загряваме до завиране след което сваляме от котлона и добавяме брашното като бъркаме енергично.
  2. Връщаме касеролата на котлона като продължаваме да бъркаме. Държим тестото на котлона и бъркаме докато започне да се събира на топка и да образува тънък филм по дъното на съда.
  3. Махаме от котлона и оставяме да почине за минута две.
  4. Прехвърляме тестото в по-голяма купа и започваме да разбиваме с миксера на ниска скорост.
  5. При непрекъснато разбиване добавяме предварително разбитите яйца на порции. Всяка следваща порция яйца прибавяме, когато тестото е усвоило предишната. След като яйцата са усвоени, трябва да получим гладко и лъскаво тесто.
  6. Полученото тесто може да използваме за направата на еклери, профитероли, гужери, понички, толумбички и др.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment