Сосове

Лимонов сос за риба

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Зеленчуков бульон – 150 мл
  • Масло – 20 гр.
  • Царевично нишесте – 8 гр.
  • Жълтък – 1 бр.
  • Сокът от един лимон
  • Сол
  • Черен пипер
  • Резене или копър

Начин на приготвяне:

  1. В малка част от лимоновия сок разтваряме нишестето.
  2. Другия лимонов сок разбиваме с жълтъка.
  3. В касерола загряваме зеленчуковия бульон. Когато заври махаме от котлона и започваме при непрекъснато разбиване да добаваме към жълтъка.
  4. Връщаме сместа на котлона и когато заври прибавяме размитото нишесте. Когато сосът се сгъсти слагаме маслото, бъркаме до разтапянето му и сваляме от котлона.
  5. Овкусяваме със сол, черен пипер и ситно нарязано резене или копър.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment