Лимонов сос за риба
Необходими продукти:
- Зеленчуков бульон – 150 мл
- Масло – 20 гр.
- Царевично нишесте – 8 гр.
- Жълтък – 1 бр.
- Сокът от един лимон
- Сол
- Черен пипер
- Резене или копър
Начин на приготвяне:
- В малка част от лимоновия сок разтваряме нишестето.
- Другия лимонов сок разбиваме с жълтъка.
- В касерола загряваме зеленчуковия бульон. Когато заври махаме от котлона и започваме при непрекъснато разбиване да добаваме към жълтъка.
- Връщаме сместа на котлона и когато заври прибавяме размитото нишесте. Когато сосът се сгъсти слагаме маслото, бъркаме до разтапянето му и сваляме от котлона.
- Овкусяваме със сол, черен пипер и ситно нарязано резене или копър.
Нека Ви е ДРЪНЧ!