Хрупкави печени тиквички
Необходими продукти:
- Тиквички – 3 бр.
- Яйца – 2 бр.
- Кашкавал настърган – 100 гр.
- Брашно
- Галета
- Сол
- Олио/Зехтин
Начин на приготвяне:
- Тиквичките обелваме / по желание/, срязваме на две през средата и от всяка половина нарязваме “пръчици” 1см х 1 см.
- Всяко парче тиквичка набождаме с дървено шишче, посоляваме, оставяме за 10 минути и след това подсушаваме.
3. В три отделни съдини поставяме брашно, разбитите яйца и галетата смесена с настъргания кашкавал.
4. Застиламе тава за печене с хартия и я намазняваме. Всяка тиквичка хващаме за шишчето овалваме в брашното, след това в яйцата, накрая в галетата и поставяме в тавата.
5. Поръсваме овалените тиквички с мазнина и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20-25 минути или до златист загар.
6. Сервираме със сос по избор, чесново кисело мляко, майонезен чеснов сос, дзадзики.
Нека Ви е ДРЪНЧ!