Топли предястия

Хрупкави печени тиквички

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Тиквички – 3 бр.
  • Яйца – 2 бр.
  • Кашкавал настърган – 100 гр.
  • Брашно
  • Галета
  • Сол
  • Олио/Зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Тиквичките обелваме / по желание/, срязваме на две през средата и от всяка половина нарязваме “пръчици” 1см х 1 см.
  2. Всяко парче тиквичка набождаме с дървено шишче, посоляваме, оставяме за 10 минути и след това подсушаваме.

3. В три отделни съдини поставяме брашно, разбитите яйца и галетата смесена с настъргания кашкавал.

4. Застиламе тава за печене с хартия и я намазняваме. Всяка тиквичка хващаме за шишчето овалваме в брашното, след това в яйцата, накрая в галетата и поставяме в тавата.

5. Поръсваме овалените тиквички с мазнина и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20-25 минути или до златист загар.

6. Сервираме със сос по избор, чесново кисело мляко, майонезен чеснов сос, дзадзики.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment