ястия с месо

Скумрия на рулце

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Скумрия – 2 бр.

За маринатата:

  • Олио или зехтин – 2 с.л.
  • Соев сос – 4 с.л.
  • Сокът от половин лимон
  • Сокът от половин портокал
  • Кайенски пипер – 1/4 ч.л.
  • Сух чесън – 1/2 ч.л.
  • Черен пипер – 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Филетираме скумрията и я почистваме от останалите във филето кости.
  2. Смесваме продуктите за меринатата. Дъното на подходящ съд мажем с марината, отгоре поставяме филетата скумрия с кожата надолу. Намазваме добре с марината филетата отгоре и ако има остатък изливаме върху рибата.
  3. Покриваме съда със стреч фолио и прибираме в хладилник за минимум 30 минути.
  4. Маринованите филета навиваме всяко на стегнато рулце, което закрепяме с дървени шишчета прободени на кръст през страните на рулцето. Поставяме в тава за печене с хартия на дъното.
  5. Рибата печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути или до златист загар.
  6. Сервираме с гарнитура по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment