Скумрия на рулце
Необходими продукти:
- Скумрия – 2 бр.
За маринатата:
- Олио или зехтин – 2 с.л.
- Соев сос – 4 с.л.
- Сокът от половин лимон
- Сокът от половин портокал
- Кайенски пипер – 1/4 ч.л.
- Сух чесън – 1/2 ч.л.
- Черен пипер – 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Филетираме скумрията и я почистваме от останалите във филето кости.
- Смесваме продуктите за меринатата. Дъното на подходящ съд мажем с марината, отгоре поставяме филетата скумрия с кожата надолу. Намазваме добре с марината филетата отгоре и ако има остатък изливаме върху рибата.
- Покриваме съда със стреч фолио и прибираме в хладилник за минимум 30 минути.
- Маринованите филета навиваме всяко на стегнато рулце, което закрепяме с дървени шишчета прободени на кръст през страните на рулцето. Поставяме в тава за печене с хартия на дъното.
- Рибата печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути или до златист загар.
- Сервираме с гарнитура по избор.
Нека Ви е ДРЪНЧ!