Топли предястия

Скариди на тиган

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Пресни големи скариди – 10 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Зехтин
  • Узо – 20 мл.
  • Копър

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме скаридите и с клечка за зъби премахваме червото, което се намира по гръбнака на скаридата. Аз не беля скаридите, защото главата и черупките придават вкус при термината обработка.
  2. В тиган загряваме няколко капки зехтин, колкото да се намазни тигана. Поставяме разполовените скилидки чесън и когато станат златисти от двете страни ги махаме.
  3. Поставяме скаридите и намаляваме температурата на котлона на средна. Обработваме скаридите до получаването на хубав златисто розов цвят. Обръщаме скаридите и когато добият споменатия цвят, наливаме узото и фламбираме. Ако не можете да се справите с фламбирането, просто изчакайте да се изпари алкохола.
  4. Внимаваме при топлинната обработка да не пресготвим скаридите, защото вместо сочни стават гумени.
  5. Сервираме скаридите поръсени със ситно нарязан копър. Ако при ваденето от тигана на някои скариди паднат главите, не се притеснявайте, те вече са свършили това което очакваме от тях. 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment