ястия с месо

Пъстърва с лешници

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Пъстърва около 400 гр. – 2 броя
  • Сурови лешници – 100 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Пушен червен пипер – 1 ч.л.
  • Индийско орехче – 1 к.л.
  • Масло – 40 гр.
  • Галета “Панко” – 50 гр.
  • Сол

Начин на приготвяне:

  1. Пъстървата измиваме и филетираме като оставяме кожата, и почистваме от костиците. Отпадъка прибираме за рибена чорба.
  2. Запичаме лешниците в тиган и ги поставяме в блендер с чесъна, червения пипер, индийското орехче и сол на вкус. Блендираме до получаването на малки парчета лешник.
  3. Получения лешников крънч смесваме с галетата “Панко” и объркваме.
  4. Застиламе тава с намазнена хартия за печене. Рибните филета овалваме в сместа от лешници и “Панко” и поставяме в тавата с кожата надолу. Ако ви остане от сместа, разпределете я върху рибата.
  5. Поставяме по 10 гр. масло накъсано на парченца върху филетата.
  6. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Сместа с лешници трябва да добие загар.
  7. Сервираме по едно филе в порция с гарнитура по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment