
Пъстърва с лешници
Необходими продукти:
- Пъстърва около 400 гр. – 2 броя
- Сурови лешници – 100 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Пушен червен пипер – 1 ч.л.
- Индийско орехче – 1 к.л.
- Масло – 40 гр.
- Галета “Панко” – 50 гр.
- Сол
Начин на приготвяне:
- Пъстървата измиваме и филетираме като оставяме кожата, и почистваме от костиците. Отпадъка прибираме за рибена чорба.
- Запичаме лешниците в тиган и ги поставяме в блендер с чесъна, червения пипер, индийското орехче и сол на вкус. Блендираме до получаването на малки парчета лешник.
- Получения лешников крънч смесваме с галетата “Панко” и объркваме.
- Застиламе тава с намазнена хартия за печене. Рибните филета овалваме в сместа от лешници и “Панко” и поставяме в тавата с кожата надолу. Ако ви остане от сместа, разпределете я върху рибата.
- Поставяме по 10 гр. масло накъсано на парченца върху филетата.
- Печем в загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Сместа с лешници трябва да добие загар.
- Сервираме по едно филе в порция с гарнитура по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!