Топли предястия

Омлет суфле

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 1 порция:

  • Яйца L размер – 2 бр.
  • Кашкавал – 40 гр.
  • Масло – 20 гр.
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци, а кашкавала настъргваме.
  2. Разбиваме жълтъците със сол и черен пипер на гъста светла маса.
  3. Белтъците разбиваме до твърди връхчета.
  4. Смесваме белтъците и жълтъците, като бъркаме внимателно със шпатула, за да не спаднат белтъците.
  5. Поставяме маслото в малка метална тавичка или тиганче, което става и за фурна и загряваме на котлона. Изчакваме маслото да покафенее.
  6. Слагаме яйчната смес и отгоре разпределяме кашкавала. Държим на котлона докато се стегнат крайщата на омлета.
  7. Местим омлета в загрята на 180 градуса фурна, включваме функция вентилатор с грил и печем 5 минути.
  8. Сервираме омлета горещ.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment