Омлет суфле
Необходими продукти за 1 порция:
- Яйца L размер – 2 бр.
- Кашкавал – 40 гр.
- Масло – 20 гр.
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци, а кашкавала настъргваме.
- Разбиваме жълтъците със сол и черен пипер на гъста светла маса.
- Белтъците разбиваме до твърди връхчета.
- Смесваме белтъците и жълтъците, като бъркаме внимателно със шпатула, за да не спаднат белтъците.
- Поставяме маслото в малка метална тавичка или тиганче, което става и за фурна и загряваме на котлона. Изчакваме маслото да покафенее.
- Слагаме яйчната смес и отгоре разпределяме кашкавала. Държим на котлона докато се стегнат крайщата на омлета.
- Местим омлета в загрята на 180 градуса фурна, включваме функция вентилатор с грил и печем 5 минути.
- Сервираме омлета горещ.
Нека Ви е ДРЪНЧ!