Гриловани зеленчуци със сирене
Необходими продукти:
- Чушки сиврия
- Моркови
- Тиквички
- Стар лук
- Патладжан
- Чесън
- Сол
- Оцет
- Зехтин/Олио
- Сирене
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Лукът нарязваме на по-дебели кръгчета, морковът, патладжана и тиквичката белим и режем по дължина на филии.
- Чушките измиваме и подсушаваме.
- От солта, оцета, мазнината и пресования чесън приготвяме винегрет, който поставяме в по-дълбок съд с капак.
- Зеленчуците печем на грил тиган или барбекю. Веднага след махането от грила ги поставяме във винегрета и похлупваме с капака.
- Оставяме зеленчуците във винегрета за около 30 минути да се овкусят.
- Сервираме в плато, поръсени със сирене, ситно нарязан магданоз и ако има нужда с винегрет.
Нека Ви е ДРЪНЧ!