Топли предястия

Гриловани зеленчуци със сирене

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Чушки сиврия
  • Моркови
  • Тиквички
  • Стар лук
  • Патладжан
  • Чесън
  • Сол
  • Оцет
  • Зехтин/Олио
  • Сирене
  • Магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Лукът нарязваме на по-дебели кръгчета, морковът, патладжана и тиквичката белим и режем по дължина на филии.
  2. Чушките измиваме и подсушаваме.
  3. От солта, оцета, мазнината и пресования чесън приготвяме винегрет, който поставяме в по-дълбок съд с капак.
  4. Зеленчуците печем на грил тиган или барбекю. Веднага след махането от грила ги поставяме във винегрета и похлупваме с капака.
  5. Оставяме зеленчуците във винегрета за около 30 минути да се овкусят.
  6. Сервираме в плато, поръсени със сирене, ситно нарязан магданоз и ако има нужда с винегрет.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment