Салати

Нахутена салата

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Нахут от консерва – 500 гр.
  • Печена червена чушка – 3 бр.
  • Кисели краставички – 4 бр.
  • Червен лук малка глава – 1 бр.
  • Зелен лук – 1 връзка
  • Копър – 1 връзка
  • Кориандър или магданоз – 1 връзка
  • Сол
  • Зехтин
  • Лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Отцеждаме нахута и го поставяме в купа.
  2. Печените чушки и киселите краставички нарязваме на ситни кубчета.
  3. Лукът нарязваме на полумесеци, а зелените подправки и зеленият лук на ситно.
  4. Добавяме всичко към нахута, овкусяваме със сол, зехтин и лимонов сок, и объркваме добре.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment