Пиле със зеленчуци
Необходими продукти за 4 порции:
- Пържола от пилешки бут – 4 бр.
- Чушка червена – 1 бр.
- Чушка зелена – 1 бр.
- Лук голяма глава – 1 бр.
- Морков голям – 2 бр.
- Чесън – 4 скилидки
- Соев сос – 3 – 4 с.л.
- Черен пипер
- Олио
- Мащерка
- Пресен магданоз – 1 връзка
- Сол ако е необходимо
Начин на приготвяне:
- Махаме кожата на пържолите и ги нарязваме на жулиени или кубчета, кой както желае.
- В загрята мазнина поставяме месото и го пържим до златисто от всички страни. Изваждаме месото в съд.
- Чушките и морковите нарязваме на ивички, лука на полумесеци, а чесъна пресоваме.
- В загрялата мазнина от месото поставяме лука, чушките и морковите и при непрекъснато разбъркване пържим на силен огън до златисто. Целата е да се сготвят, но да останат леко хрупкави.
- Добавяме чесъна и мащерката и пържим още минута две.
- Към зеленчуците прибавяме месото и соевият сос, и при непрекъснато разбъркване готвим още 2-3 минути.
- Махаме от котлона и овкусяваме с черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол ако е необходимо, тъй като соевият сос е солен. Ако обичате люто може да добавите.
- Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.
Нека Ви е ДРЪНЧ!