ястия с месо

Пиле със зеленчуци

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Пържола от пилешки бут – 4 бр.
  • Чушка червена – 1 бр.
  • Чушка зелена – 1 бр.
  • Лук голяма глава – 1 бр.
  • Морков голям – 2 бр.
  • Чесън – 4 скилидки
  • Соев сос – 3 – 4 с.л.
  • Черен пипер
  • Олио
  • Мащерка
  • Пресен магданоз – 1 връзка
  • Сол ако е необходимо

Начин на приготвяне:

  1. Махаме кожата на пържолите и ги нарязваме на жулиени или кубчета, кой както желае.
  2. В загрята мазнина поставяме месото и го пържим до златисто от всички страни. Изваждаме месото в съд.
  3. Чушките и морковите нарязваме на ивички, лука на полумесеци, а чесъна пресоваме.
  4. В загрялата мазнина от месото поставяме лука, чушките и морковите и при непрекъснато разбъркване пържим на силен огън до златисто. Целата е да се сготвят, но да останат леко хрупкави.
  5. Добавяме чесъна и мащерката и пържим още минута две.
  6. Към зеленчуците прибавяме месото и соевият сос, и при непрекъснато разбъркване готвим още 2-3 минути.
  7. Махаме от котлона и овкусяваме с черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол ако е необходимо, тъй като соевият сос е солен. Ако обичате люто може да добавите.
  8. Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment