Талятели с броколи
Необходими продукти за 2 порции:
- Домашни талятели – 160 гр.
- Лук малка глава – 1/2 бр.
- Броколи на розички – 250 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Заквасена или готварска сметана – 200 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Зехтин
За варенето на пастата:
- Вода – 1.6 литра
- Сол – 16 гр.
Начин на приготвяне:
- Бланшираме розичките от броколи във вряща вода с добавени в нея сол и лимон за 5 минути. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.
- Лука нарязваме на ситно, чесъна пресоваме.
- В дълбок тиган загряваме зехтин и добавяме лука и мащерката. Когато стане прозрачен слагаме чесъна и след минута две сметаната, и броколите. След като заври изключваме котлона.
- В голяма тенджера поставяме водата и солта за варенето на пастата, в същото време включваме котлона под тигана със соса. Когато водата заври на “ключ” пускаме в нея пастата. Варим интензивно 2 минути / това е времето за домашната паста, ако ползвате купена вижте времето на пакета /, след което прехвърляме пастата в соса. Ако сосът е гъст добавяме малко от водата в която е вряла пастата. Разбъркваме добре и когато заври махаме от котлона.
- Доовкусяваме ястието със сол и черен пипер.
- Сервираме поръсено обилно с пармезан.
Нека Ви е ДРЪНЧ!