Ястия без месо

Талятели с броколи

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Домашни талятели – 160 гр.
  • Лук малка глава – 1/2 бр.
  • Броколи на розички – 250 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Заквасена или готварска сметана – 200 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Зехтин

За варенето на пастата:

  • Вода – 1.6 литра
  • Сол – 16 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Бланшираме розичките от броколи във вряща вода с добавени в нея сол и лимон за 5 минути. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.
  2. Лука нарязваме на ситно, чесъна пресоваме.
  3. В дълбок тиган загряваме зехтин и добавяме лука и мащерката. Когато стане прозрачен слагаме чесъна и след минута две сметаната, и броколите. След като заври изключваме котлона.
  4. В голяма тенджера поставяме водата и солта за варенето на пастата, в същото време включваме котлона под тигана със соса. Когато водата заври на “ключ” пускаме в нея пастата. Варим интензивно 2 минути / това е времето за домашната паста, ако ползвате купена вижте времето на пакета /, след което прехвърляме пастата в соса. Ако сосът е гъст добавяме малко от водата в която е вряла пастата. Разбъркваме добре и когато заври махаме от котлона.
  5. Доовкусяваме ястието със сол и черен пипер.
  6. Сервираме поръсено обилно с пармезан.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment