Гарнитури

Пюре от карфиол

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Карфиол почистен и накъсан на розички – 600 гр.
  • Пармезан настърган – 60 гр.
  • Масло – 80 гр.
  • Мащерка
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Поставяме на котлона тенджера с вода с добавени сол и лимонов сок. Включваме котлона и изчакваме водата да заври.
  2. Прибавяме във врящата вода накъсания на розички карфиол и варим 15-20 минути, до пълното сваряване на карфиола.
  3. Добре отцеждаме карфиола и поставяме в блендер или купа на пасатор, с разтопеното масло, пармезана и мащерката. Пасираме до гладка смес или може да го оставим малко по-зърнесто.
  4. Полученото пюре овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок / по желание/.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment