
Пюре от карфиол
Необходими продукти:
- Карфиол почистен и накъсан на розички – 600 гр.
- Пармезан настърган – 60 гр.
- Масло – 80 гр.
- Мащерка
- Сол
- Черен пипер
- Лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Поставяме на котлона тенджера с вода с добавени сол и лимонов сок. Включваме котлона и изчакваме водата да заври.
- Прибавяме във врящата вода накъсания на розички карфиол и варим 15-20 минути, до пълното сваряване на карфиола.
- Добре отцеждаме карфиола и поставяме в блендер или купа на пасатор, с разтопеното масло, пармезана и мащерката. Пасираме до гладка смес или може да го оставим малко по-зърнесто.
- Полученото пюре овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок / по желание/.

Нека Ви е ДРЪНЧ!