Салати

Топла салата от зелен боб

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Зелен боб замразен – 400 гр.
  • Вода – 2 литра
  • Чесън – 2 скилидки
  • Сол
  • Лимонов сок или оцет
  • Олио или зехтин
  • Копър

Начин на приготвяне:

  1. Поставяме водата на котлона да заври.
  2. Добавяме във врящата вода зеления боб без да го размразяваме и бланшираме докато омекне, но все още се усеща хрупкавост.
  3. Докато боба се бланшира приготвяме дресинг от сол, киселина, зехтин, пресован чесън и ситно нарязан копър.
  4. Готовия боб отцеждаме и докато е горещ овкусяваме с дресинга. Оставяме да си поеме дресинга и да поизстине.
  5. Сервираме салатата поръсена с копър или натрошено сирене.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment