Кето Студени предястия

Кето блат от тиквички

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Тиквички – 3 броя
  • Кашкавал – 200 гр.
  • Яйца – 4 бр.
  • Олио – 2 с.л.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Копър – 1/2 връзка

Начин на приготвяне:

  1. Тиквичките обелваме, настъргваме на едро, осоляваме с малко сол и оставяме в гевгир за 40 минути.
  2. След изтичане на времето изстискваме хубаво тиквичките и поставяме в купа.
  3. Добавяме към тиквичките настъргания кашкавал, яйцата, ситно нарязания копър, олиото, доовкусяваме със сол и черен пипер, и омесваме много добре.
  4. В тава 40/30 см застиламе хартия за печене и разпределяме равномерно сместа.

5. Печем в загрята фурна на 220 градуса без вентилатор за 20-25 минути до златисто.

6. Готовият блат оставяме да изстине напълно върху хартията, след което е готов за употреба.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment