Кето блат от тиквички
Необходими продукти:
- Тиквички – 3 броя
- Кашкавал – 200 гр.
- Яйца – 4 бр.
- Олио – 2 с.л.
- Сол
- Черен пипер
- Копър – 1/2 връзка
Начин на приготвяне:
- Тиквичките обелваме, настъргваме на едро, осоляваме с малко сол и оставяме в гевгир за 40 минути.
- След изтичане на времето изстискваме хубаво тиквичките и поставяме в купа.
- Добавяме към тиквичките настъргания кашкавал, яйцата, ситно нарязания копър, олиото, доовкусяваме със сол и черен пипер, и омесваме много добре.
- В тава 40/30 см застиламе хартия за печене и разпределяме равномерно сместа.
5. Печем в загрята фурна на 220 градуса без вентилатор за 20-25 минути до златисто.
6. Готовият блат оставяме да изстине напълно върху хартията, след което е готов за употреба.
Нека Ви е ДРЪНЧ!