Гаспачо
Необходими продукти за 4 порции:
- Домати добре узрели – 1 кг.
- Зелен лук – 3 стръка
- Чесън – 2 скилидки
- Малка глава лук – 1/2 бр.
- Краставица – 1 бр.
- Чушка зелена или червена – 1 бр.
- Кимион – 1 щипка
- Зехтин
- Ломонов сок
- Сол
- Черен пипер
- Пресен босилек
Начин на приготвяне:
- На доматите правим разрез на кръст от долната страна, потапяме за секунди във вряла вода, след това поставяме във вода с лед и обелваме.
- Нарязваме 1/3 от обелената краставица, 1/3 от чушката, част от босилека и 1 стрък зелен лук на ситни кубчета за украса.
- Обелените домати и останалите зеленчуци поставяме със зехтин в блендера и пасираме до гладкост. Ако получената смес е много гъста, разреждаме с вода.
- Овкусяваме със сол, черен пипер, кимион, лимонов сок и ситно нарязан босилек.
- Прибираме супата в хладилник.
- Сервираме гаспачото добре охладено, поръсено с нарязаните зеленчуци и зехтин.
Нека Ви е ДРЪНЧ!