Супи

Гаспачо

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Домати добре узрели – 1 кг.
  • Зелен лук – 3 стръка
  • Чесън – 2 скилидки
  • Малка глава лук – 1/2 бр.
  • Краставица – 1 бр.
  • Чушка зелена или червена – 1 бр.
  • Кимион – 1 щипка
  • Зехтин
  • Ломонов сок
  • Сол
  • Черен пипер
  • Пресен босилек

Начин на приготвяне:

  1. На доматите правим разрез на кръст от долната страна, потапяме за секунди във вряла вода, след това поставяме във вода с лед и обелваме.
  2. Нарязваме 1/3 от обелената краставица, 1/3 от чушката, част от босилека и 1 стрък зелен лук на ситни кубчета за украса.
  3. Обелените домати и останалите зеленчуци поставяме със зехтин в блендера и пасираме до гладкост. Ако получената смес е много гъста, разреждаме с вода.
  4. Овкусяваме със сол, черен пипер, кимион, лимонов сок и ситно нарязан босилек.
  5. Прибираме супата в хладилник.
  6. Сервираме гаспачото добре охладено, поръсено с нарязаните зеленчуци и зехтин.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment