
Кюфтенца от патладжан
Необходими продукти за 10 броя:
- Патладжан голям – 1 бр.
- Стар лук – 1 глава
- Яйце – 1 бр.
- Галета – 80 гр.
- Чесън – 3 скилидки
- Мини моцарела – 5 бр.
- Магданоз – 1/2 връзка
- Олио/Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Брашно бяло и царевично 50/50 за овалване
Начин на приготвяне:
- Обеленият патладжан нарязваме на малки кубчета, които посоляваме и оставяме за 20 минути, след което изтискваме.
- В загрята мазнина поставяме кубчетата патладжан, ситно нарязания лук, малко сол и задушаваме до готовност.
- Прехвърляме патладжана с лука в купа и оставяме сместа да изстине.
- Към изстиналата смес добавяме яйцето, галетата, пресования чесън, ситно нарязания магданоз и черен пипер. Объркваме добре и ако има нужда доовкусяваме със сол.

5. От готовата смес с мокри ръце оформяме кюфтенца с големина на топче за тенис, като във всяко кюфтенце поставяме по половин мацарела.

6. Кюфтенцата овалваме в смес 50/50 от бяло и царевично брашно и пържим в мазнина до готовност.
7. Сервираме с гарнитура и сос по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!