Ястия без месо

Кюфтенца от патладжан

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 10 броя:

  • Патладжан голям – 1 бр.
  • Стар лук – 1 глава
  • Яйце – 1 бр.
  • Галета – 80 гр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Мини моцарела – 5 бр.
  • Магданоз – 1/2 връзка
  • Олио/Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Брашно бяло и царевично 50/50 за овалване

Начин на приготвяне:

  1. Обеленият патладжан нарязваме на малки кубчета, които посоляваме и оставяме за 20 минути, след което изтискваме.
  2. В загрята мазнина поставяме кубчетата патладжан, ситно нарязания лук, малко сол и задушаваме до готовност.
  3. Прехвърляме патладжана с лука в купа и оставяме сместа да изстине.
  4. Към изстиналата смес добавяме яйцето, галетата, пресования чесън, ситно нарязания магданоз и черен пипер. Объркваме добре и ако има нужда доовкусяваме със сол.

5. От готовата смес с мокри ръце оформяме кюфтенца с големина на топче за тенис, като във всяко кюфтенце поставяме по половин мацарела.

6. Кюфтенцата овалваме в смес 50/50 от бяло и царевично брашно и пържим в мазнина до готовност.

7. Сервираме с гарнитура и сос по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment