Шоколадов крем
Необходими продукти за 4 порции:
- Млечен шоколад – 200 гр.
- Сметана животинска 35% – 220 гр.
- Ядки за гарниране
Начин на приготвяне:
- В купа начупваме или нарязваме шоколада на ситно.
- Сметаната загряваме на котлона. В момента преди да заври сваляме от котлона и заливаме шоколада.
- Започваме да бъркаме с шпатула сместа от шоколад и сметана докато целият шоколад се стопи, и сместа стане гладка и лъскава.
- Поставяме стреч фолио върху сместа, като фолиото трябва да е в пряк контакт с повърхността на сместа и оставяме да изстине на стайна температура. Изстиналата смес прибираме в хладилник най-добре за 12 часа.
- Добре охладената смес разбиваме с миксер до пухкав крем и разсипваме в купички за десерт.
- Сервираме със запечени на тиган и натрошени ядки.
Нека Ви е ДРЪНЧ!