Десерти

Шоколадов крем

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Млечен шоколад – 200 гр.
  • Сметана животинска 35% – 220 гр.
  • Ядки за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. В купа начупваме или нарязваме шоколада на ситно.
  2. Сметаната загряваме на котлона. В момента преди да заври сваляме от котлона и заливаме шоколада.
  3. Започваме да бъркаме с шпатула сместа от шоколад и сметана докато целият шоколад се стопи, и сместа стане гладка и лъскава.
  4. Поставяме стреч фолио върху сместа, като фолиото трябва да е в пряк контакт с повърхността на сместа и оставяме да изстине на стайна температура. Изстиналата смес прибираме в хладилник най-добре за 12 часа.
  5. Добре охладената смес разбиваме с миксер до пухкав крем и разсипваме в купички за десерт.
  6. Сервираме със запечени на тиган и натрошени ядки.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment