Салати

Салата с манголд и ягоди

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Манголд листа – 10 бр.
  • Левурда – 1 връзка
  • Сърцевина от маруля – 1 бр.
  • Ягоди – 250 гр.

За дресинга:

  • Сол
  • Лимонов сок
  • Зехтин
  • Мед
  • Горчица
  • Копър

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме добре манголда, левурдата и марулята, подсушаваме и нарязваме на ленти.
  2. Измитите ягоди нарязваме на кубчета и оставяме настрани за гарниране на салатата.
  3. Смесваме съставките за дресинга и разбиваме добре. Опитваме и добавяме от различните съставки докато ни хареса на вкус.
  4. Заливаме нарязаната салата с дресинга и объркваме добре.
  5. Сервираме салатата поръсена с парченца ягоди.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment