Ястия без месо

Имамбаялдъ

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Патладжани средни – 4 бр.
  • Стар лук голяма глава – 1 бр.
  • Чушка зелена – 1 бр.
  • Чушка червена – 1 бр.
  • Морков голям – 1 бр.
  • Домати – 600 гр.
  • Чесън – 3-4 скилидки
  • Кашкавал – 200 гр.
  • Сол
  • Олио/Зехтин
  • Черен пипер
  • Магданоз – 1/2 връзка

Начин на приготвяне:

  1. Патладжаните измиваме подсушаваме и разполовяваме по дължина. Поставяме в тавичка, леко посоляваме, поръсваме с мазнина и печем в загрята фурна на 200 градуса за 30-35 минути.
  2. Лука, чушките и доматите нарязваме на кубчета, моркова настъргваме, а чесъна пресоваме.
  3. В загрята мазнина поставяме лука, чушките и моркова, и запържваме. Когато омекнат, добавяме чесъна и доматите, овкусяваме със сол и черен пипер, и готвим докато останат на мазнина. Сваляме от котлона и овкусяваме със ситно нарязания магданоз.
  4. Готовите патладжани издълбаваме леко с лъжица и подреждаме в тава. Издълбаната смес наситняваме и добавяме към плънката.
  5. Разпределяме плънката в патладжаните и отгоре поръсваме с настърган кашкавал.
  6. Печем в загрята фурна на най-долното ниво, на 180 градуса за 20-25 минути или докато се запече кашкавала.
  7. Сервираме по две половинки патладжан в порция.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment