Салати

Салата “Цезар”

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Зелена салата голяма – 1 бр.
  • Зелен лук – 2 стръка
  • Крутони – 200 гр.
  • Пармезан на люспи – 50 гр.
  • Пилешки гърди цели – 1 бр.

За дресинга:

  • Жълтъци – 2 бр.
  • Горчица – 1 ч.л.
  • Оцет – 1с.л.
  • Зехтин
  • Аншуа – 50 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Пармезан ситно настърган – 75 гр.
  • Сока от един лимон
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Започваме с приготвянето на дресинга. В купа разбиваме жълтъците с горчицата и оцета. Когато сместа започне да се сгъстява, започваме на тънка струйка да наливаме зехтин като продължаваме да разбиваме. Спираме да добавяме зехтин, когато получим по – рядка майонеза.
  2. В блендер поставяме аншуата и чесъна и пасираме до паста.
  3. Добавяме към приготвената майонеза пастата от аншуа, ситно настъргания пармезан, сока от лимона и разбъркваме добре. Съхраняваме дресинга в хладилник.
  4. Пилешкото филе разделяме на две, изтъняваме, поръсваме със сол и черен пипер и печем на грил или тиган за по 3-4 минути от страна. Вадим го върху дъска, мажем от двете страни с дресинг и го оставяме да почива.
  5. В купа накъсваме или нарязваме на едро измитата и подсушена салата. Добавяме ситно нарязания зелен лук, 2/3 от крутоните и нарязаното на жулиени пилешко филе. Заливаме с дресинга и объркваме добре. Отгоре разпръскваме останалите крутони и поръсваме с пармезана на люспи.
  6. Сервираме и се наслаждаваме с приятна компания 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment