Салата “Цезар”
Необходими продукти за 4 порции:
- Зелена салата голяма – 1 бр.
- Зелен лук – 2 стръка
- Крутони – 200 гр.
- Пармезан на люспи – 50 гр.
- Пилешки гърди цели – 1 бр.
За дресинга:
- Жълтъци – 2 бр.
- Горчица – 1 ч.л.
- Оцет – 1с.л.
- Зехтин
- Аншуа – 50 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Пармезан ситно настърган – 75 гр.
- Сока от един лимон
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Започваме с приготвянето на дресинга. В купа разбиваме жълтъците с горчицата и оцета. Когато сместа започне да се сгъстява, започваме на тънка струйка да наливаме зехтин като продължаваме да разбиваме. Спираме да добавяме зехтин, когато получим по – рядка майонеза.
- В блендер поставяме аншуата и чесъна и пасираме до паста.
- Добавяме към приготвената майонеза пастата от аншуа, ситно настъргания пармезан, сока от лимона и разбъркваме добре. Съхраняваме дресинга в хладилник.
- Пилешкото филе разделяме на две, изтъняваме, поръсваме със сол и черен пипер и печем на грил или тиган за по 3-4 минути от страна. Вадим го върху дъска, мажем от двете страни с дресинг и го оставяме да почива.
- В купа накъсваме или нарязваме на едро измитата и подсушена салата. Добавяме ситно нарязания зелен лук, 2/3 от крутоните и нарязаното на жулиени пилешко филе. Заливаме с дресинга и объркваме добре. Отгоре разпръскваме останалите крутони и поръсваме с пармезана на люспи.
- Сервираме и се наслаждаваме с приятна компания 🙂
Нека Ви е ДРЪНЧ!