Веган паста
Необходими продукти за 4 порции:
- Домашна паста без яйца – 320 гр.
- Тиквичка голяма- 1 бр.
- Лук малка глава – 1 бр.
- Чушка червена – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Зеленчуков бульон – 150 мл.
- Сол
- Зехтин
- Мащерка
- Риган
- Черен пипер
За варенето на пастата:
- Вода – 3 литра
- Сол – 30 гр.
Начин на приготвяне:
- Приготвяме си домашната паста
- Лука и чесъна нарязваме на ситно, а тиквичката и чушката на ивички.
- В дълбок тиган загряваме зехтин и добаваме зеленчуците, мащерката и ригана. Пържим до златисто след което добавяме зеленчуковия бульон и варим за 5-6 минути. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави. Подправяме със сол и черен пипер. Сосът може да приготвим предварително.
- Завираме водата за пастата с прибавената в нея сол. Малко преди водата да заври, включваме котлона под тигана за соса.
- Пускаме пастата във врящата вода и варим интензивно 2 минути, след което вадим пастата и я прехвърляме във врящия сос.
- Объркваме добре пастата със соса и махаме от котлона.
- Сервираме пастата топла, с малко зехтин отгоре.
Нека Ви е ДРЪНЧ!