Ястия без месо

Веган паста

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

За варенето на пастата:

  • Вода – 3 литра
  • Сол – 30 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Приготвяме си домашната паста
  2. Лука и чесъна нарязваме на ситно, а тиквичката и чушката на ивички.
  3. В дълбок тиган загряваме зехтин и добаваме зеленчуците, мащерката и ригана. Пържим до златисто след което добавяме зеленчуковия бульон и варим за 5-6 минути. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави. Подправяме със сол и черен пипер. Сосът може да приготвим предварително.
  4. Завираме водата за пастата с прибавената в нея сол. Малко преди водата да заври, включваме котлона под тигана за соса.
  5. Пускаме пастата във врящата вода и варим интензивно 2 минути, след което вадим пастата и я прехвърляме във врящия сос.
  6. Объркваме добре пастата със соса и махаме от котлона.
  7. Сервираме пастата топла, с малко зехтин отгоре.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment