ястия с месо

Чили кон карне

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Кайма (60% телешко и 40% свинско) – 500 гр.
  • Олио -1 с. л.
  • Лук голяма глава – 1 бр.
  • Чесън – 4-5 скилидки
  • Печени люти чушки – 3-4 бр.
  • Домати от консерва – 400 гр.
  • Доматен сок – 200 мл.
  • Бял боб от консерва – 400 гр.
  • Червен боб от консерва – 400 гр.
  • Дафинов лист – 2 бр.
  • Кимион млян – 1 ч.л.
  • Сол

За сервиране:

  • Царевични питки за Тако
  • Заквасена сметана

Начин на приготвяне:

  1. В дълбок тиган сгорещяваме олиото. В него задушаваме за 15 минути каймата, която намачкваме като за мусака, нарязаните наситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бъркаме често, докато водата се изпари.
  2. Добавяме доматите от консерва, доматеният сос, нарязаните люти чушки , подправките, и оставяме на тих огън за 10 минути, като разбъркваме от време на време.
  3. Прибавяме двата вида боб заено с водата от консервите, разбъркваме и оставяме на тих огън за около 1 час или докато ястието се сгъсти.
  4. Сервираме ястието в царевична питка за Тако, гарнирано с топка заквасена сметана.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment