Чили кон карне
Необходими продукти за 4 порции:
- Кайма (60% телешко и 40% свинско) – 500 гр.
- Олио -1 с. л.
- Лук голяма глава – 1 бр.
- Чесън – 4-5 скилидки
- Печени люти чушки – 3-4 бр.
- Домати от консерва – 400 гр.
- Доматен сок – 200 мл.
- Бял боб от консерва – 400 гр.
- Червен боб от консерва – 400 гр.
- Дафинов лист – 2 бр.
- Кимион млян – 1 ч.л.
- Сол
За сервиране:
- Царевични питки за Тако
- Заквасена сметана
Начин на приготвяне:
- В дълбок тиган сгорещяваме олиото. В него задушаваме за 15 минути каймата, която намачкваме като за мусака, нарязаните наситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бъркаме често, докато водата се изпари.
- Добавяме доматите от консерва, доматеният сос, нарязаните люти чушки , подправките, и оставяме на тих огън за 10 минути, като разбъркваме от време на време.
- Прибавяме двата вида боб заено с водата от консервите, разбъркваме и оставяме на тих огън за около 1 час или докато ястието се сгъсти.
- Сервираме ястието в царевична питка за Тако, гарнирано с топка заквасена сметана.
Нека Ви е ДРЪНЧ!