Салати

Салата с фенел и портокали

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Резене/фенел – 1 бр.
  • Червен лук – 1 малка глава
  • Портокали – 2 бр. големи
  • Маслини – 10 бр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Зехтин
  • Лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Почистената глава резене нарязваме на лунички и поставяме в купа с вода за 10-15 минути.
  2. Червения лук също нарязваме на лунички и поставяме в друга купа с вода за 10-15 минути.
  3. Портокала обелваме с нож, за да премахнем бялата ципа и филетираме с нож, като минаваме до ципата на сегментите.
  4. Филетата от портокал поставяме в купа, изцеждаме върху него отпадъка от портокалите и овкусяваме със зехтин и черен пипер.
  5. Изцеждаме резенето, връщаме в купата и овкусяваме със сол, лимонов сок, черен пипер. Добавяме маслините, отделилият се от портокалите сок и разбъркваме добре.
  6. Лука също отцеждаме, връщаме в купата и овкусяваме със сол, лимонов сок и черен пипер.
  7. Сглобяваме салатата, като на дъното на чинията поставяме резенето с маслините, отгоре филетата от портокал и най-отгоре лука.
  8. Преди сервиране поръсваме с малко зехтин и украсяваме със зелените листенца на резенето.

Нека ВИ е ДРЪНЧ!

Leave A Comment