Салата с фенел и портокали
Необходими продукти:
- Резене/фенел – 1 бр.
- Червен лук – 1 малка глава
- Портокали – 2 бр. големи
- Маслини – 10 бр.
- Сол
- Черен пипер
- Зехтин
- Лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Почистената глава резене нарязваме на лунички и поставяме в купа с вода за 10-15 минути.
- Червения лук също нарязваме на лунички и поставяме в друга купа с вода за 10-15 минути.
- Портокала обелваме с нож, за да премахнем бялата ципа и филетираме с нож, като минаваме до ципата на сегментите.
- Филетата от портокал поставяме в купа, изцеждаме върху него отпадъка от портокалите и овкусяваме със зехтин и черен пипер.
- Изцеждаме резенето, връщаме в купата и овкусяваме със сол, лимонов сок, черен пипер. Добавяме маслините, отделилият се от портокалите сок и разбъркваме добре.
- Лука също отцеждаме, връщаме в купата и овкусяваме със сол, лимонов сок и черен пипер.
- Сглобяваме салатата, като на дъното на чинията поставяме резенето с маслините, отгоре филетата от портокал и най-отгоре лука.
- Преди сервиране поръсваме с малко зехтин и украсяваме със зелените листенца на резенето.
Нека ВИ е ДРЪНЧ!