Ястия без месо

Пене със спанак

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Паста “пене” – 320 гр.
  • Изчистен спанак – 400 гр.
  • Стар лук – 1 средна глава
  • Чесън – 4 скилидки
  • Сол
  • Черен пипер
  • Зехтин
  • Джоджен

За варенето на пастата:

Съотношението за варене на паста е 100 гр. паста/ 1000 гр. течност/ 10 гр. сол

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на ситно лука и чесъна.
  2. Спанака нарязваме на лентички.
  3. В голяма тенджера поставяме зеленчуковия бульон, водата и солта, и изчакваме да заври на ключ.
  4. Прибавяме пастата и след като заври засичаме времето за варене посочено на опаковката.
  5. В дълбок тиган запържваме в зехтин лука, след което добавяме чесъна и джоджена, пържим за кратко. Поставяме спанака, един черпак от течноста в която се вари пастата, овкусяваме със много малко сол, черен пипер и разбъркваме добре. Задушаваме за кратко спанака.
  6. Готовата паста прехвърляме в тигана при спанака, ако течността не е достатъчна, добавяме още малко от тази в която е вряла пастата, разбъркваме добре и изключваме котлона.
  7. Сервираме пастата поръсена с пармезан.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment