Гарнитури

Пюре от червено цвекло

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Сварено цвекло – 250 гр.
  • Сварен нахут – 150 гр.
  • Заквасена сметана – 150 гр.
  • Чесън – 1 скилидка
  • Копър – 1/2 връзка
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лимон
  • Зехтин при необходимост

Начин на приготвяне:

  1. Всички продукти /нахута и цвеклото трябва да са добре отцедени/ , поставяме в блендер или в купа на пасатор и пасираме до гладкост.
  2. Прехвърляме в купа и овкусяваме със сол, черен пипер и лимон. Ако мазнината от сметаната не е достатъчна, добавяме и малко зехтин.
  3. Сервираме като разядка с препечени филийки или като гарнитура за риба.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment