
Пюре от червено цвекло
Необходими продукти:
- Сварено цвекло – 250 гр.
- Сварен нахут – 150 гр.
- Заквасена сметана – 150 гр.
- Чесън – 1 скилидка
- Копър – 1/2 връзка
- Сол
- Черен пипер
- Лимон
- Зехтин при необходимост
Начин на приготвяне:
- Всички продукти /нахута и цвеклото трябва да са добре отцедени/ , поставяме в блендер или в купа на пасатор и пасираме до гладкост.
- Прехвърляме в купа и овкусяваме със сол, черен пипер и лимон. Ако мазнината от сметаната не е достатъчна, добавяме и малко зехтин.
- Сервираме като разядка с препечени филийки или като гарнитура за риба.

Нека Ви е ДРЪНЧ!