Супи

Крем супа от гулия /земна ябълка/

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • 1 кг гулия (земна ябълка)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък салвия/ може да се замени със стрък мащерка
  • 800 мл зеленчуков бульон
  • 100 мл течна животинска сметана (35%)
  • 20 г краве масло
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

За гарниране:

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме, обелваме гулията и я нарязваме на малки кубчета. Кубчетата съхраняваме във вода с малко оцет, за да не потъмняват.
  2. В загрят зехтин запържваме ситно нарязания лук докато стане стъклен.
  3. Добавяме чесъна и стръка салвия и пържим за кратко, след което прибавяме гулията и заливаме със зеленчуковия бульон.
  4. Овкусяваме със сол и варим на тих огън 25 – 30 минути.
  5. Вадим от готовата супа стръка салвия, пасираме, прецеждаме през цедка и слагаме сметаната, и черен пипер.
  6. Връщаме супата на котлона като добавяме маслото и бъркаме докато се разтопи.
  7. Сервираме супата гарнирана с крутони и пармезан /ако сме вегетарианци/, ако не сме, добавяме и запържен бекон.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment