Тънкости

Бульон от скариди

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Глави и черупки от 10 скариди
  • Морков среден – 1/2 бр.
  • Глава целина – 1 кубче 3/3 см
  • Лук – 1 малка глава
  • Чесън – 1 скилидка
  • Зехтин
  • Дафинов лист – 1 бр.
  • Черен пипер – 5 зърна
  • Кориандър – 4 зърна
  • Вода

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме зеленчуците на малки кубчета.
  2. Задушаваме главите и черупките от скаридите заедно със зеленчуците във зехтина за 10-15 минути.
  3. Добавяме подправките и студена вода да покрие два пръста продуктите. При добавянето на водата бъркаме и остъргваме от дъното на съда, ако има нещо захванало.
  4. Изчакваме да заври намаляваме котлона и оставяме да къкри под капак 15 минути.
  5. Готовия бульон прецеждаме през ситна цедка.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment