
Бульон от скариди
Необходими продукти:
- Глави и черупки от 10 скариди
- Морков среден – 1/2 бр.
- Глава целина – 1 кубче 3/3 см
- Лук – 1 малка глава
- Чесън – 1 скилидка
- Зехтин
- Дафинов лист – 1 бр.
- Черен пипер – 5 зърна
- Кориандър – 4 зърна
- Вода
Начин на приготвяне:
- Нарязваме зеленчуците на малки кубчета.
- Задушаваме главите и черупките от скаридите заедно със зеленчуците във зехтина за 10-15 минути.
- Добавяме подправките и студена вода да покрие два пръста продуктите. При добавянето на водата бъркаме и остъргваме от дъното на съда, ако има нещо захванало.
- Изчакваме да заври намаляваме котлона и оставяме да къкри под капак 15 минути.
- Готовия бульон прецеждаме през ситна цедка.
Нека Ви е ДРЪНЧ!