Тънкости

Майонеза без яйца

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Аквафаба – 70 мл.
  • Олио – 200 – 250 мл.
  • Сол – 1/2 ч.л.
  • Захар – 1/2 ч.л.
  • Лимонов сок – 1/2 ч.л.
  • Горчица – 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. В каната на пасатора поставяме всички съставки без олиото.
  2. Пасираме за около 30 секунди до получаване на бяла пяна.
  3. Продължаваме пасирането като добавяме на тънка струйка олиото, до получаване на гъста майонеза.
  4. Готовата майонеза може да доовкусим по наш вкус.

Така получената майонеза е страхотен заместител на майонезата с яйца.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment