Майонеза без яйца
Необходими продукти:
- Аквафаба – 70 мл.
- Олио – 200 – 250 мл.
- Сол – 1/2 ч.л.
- Захар – 1/2 ч.л.
- Лимонов сок – 1/2 ч.л.
- Горчица – 1/2 ч.л.
Аквафаба това е гъстата течност, която обикновено прецеждаме, когато използваме нахут, боб, грах от консерва или буркан и представлява основна съставка в много вегански рецепти.
Аквафабата се използва като заместител на яйца или белтъци.
Начин на приготвяне:
- В каната на пасатора поставяме всички съставки без олиото.
- Пасираме за около 30 секунди до получаване на бяла пяна.
- Продължаваме пасирането като добавяме на тънка струйка олиото, до получаване на гъста майонеза.
- Готовата майонеза може да доовкусим по наш вкус.
Така получената майонеза е страхотен заместител на майонезата с яйца.
Нека Ви е ДРЪНЧ!