Ястия без месо

Бургер с патладжани

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 бургера:

  • Питки – 2 бр.
  • Голям патладжан – 1 бр.
  • Яйце – 1 бр.
  • Пармезан настъргън – около 50 гр.
  • Моцарела – 1 топка
  • Сушени домати – 2 бр. или две кръгчета пресен домат
  • Сол
  • Черен пипер
  • Олио
  • Босилек
  • Майонеза
  • Листен зеленчук

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме патладжана и режем от средната част две филии по дължина с дебелина 2 см. Посоляваме филиите патладжан.
  2. В загрят сух тиган поставяме патладжаните и печем на средна температура от двете страни до зачервяване.
  3. Изпечените патладжани надупчваме с вилица, потапяме в разбитото яйце, след това в пармезана и пържим в предварително загрято олио до получаване на златиста коричка от двете страни.
  4. Вадим готовите патладжани и срязваме на две по ширина.
  5. Поставяме в тигана моцарелата разделена на две части.
  6. Когато моцарелата започне леко да се топи вадим от тигана и слагаме парчетата върху широката част на патладжана, в/у моцарелата домат, накъсан босилек и най-отгоре втората половина от патладжана.
  7. Разполовените питки поставяме в тигана със срязаната част надолу, да оберат сосовете и да се запекат леко.
  8. Сглабяме бургера: питка, майонеза, листен зеленчук, патладжана с плънка, майонеза и капака на питката.
  9. Сервираме със зелена салата или пържени картофки.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment