Бургер с патладжани
Необходими продукти за 2 бургера:
- Питки – 2 бр.
- Голям патладжан – 1 бр.
- Яйце – 1 бр.
- Пармезан настъргън – около 50 гр.
- Моцарела – 1 топка
- Сушени домати – 2 бр. или две кръгчета пресен домат
- Сол
- Черен пипер
- Олио
- Босилек
- Майонеза
- Листен зеленчук
Начин на приготвяне:
- Измиваме патладжана и режем от средната част две филии по дължина с дебелина 2 см. Посоляваме филиите патладжан.
- В загрят сух тиган поставяме патладжаните и печем на средна температура от двете страни до зачервяване.
- Изпечените патладжани надупчваме с вилица, потапяме в разбитото яйце, след това в пармезана и пържим в предварително загрято олио до получаване на златиста коричка от двете страни.
- Вадим готовите патладжани и срязваме на две по ширина.
- Поставяме в тигана моцарелата разделена на две части.
- Когато моцарелата започне леко да се топи вадим от тигана и слагаме парчетата върху широката част на патладжана, в/у моцарелата домат, накъсан босилек и най-отгоре втората половина от патладжана.
- Разполовените питки поставяме в тигана със срязаната част надолу, да оберат сосовете и да се запекат леко.
- Сглабяме бургера: питка, майонеза, листен зеленчук, патладжана с плънка, майонеза и капака на питката.
- Сервираме със зелена салата или пържени картофки.
Нека Ви е ДРЪНЧ!