Паста “Хариса”
Необходими продукти:
- Сухи люти чушки – 100 гр.
- Чесън – 4 скилидки
- Зехтин – 4 с.л.
- Кимион смлян – 2 с.л.
- Смлени семена от кориандър – 2 с.л.
- Сол – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
- Чушките накисваме във вряла вода докато омекнат.
- В блендер или кана на пасатор поставяме чушките и другите съставки, и блендираме до паста. Ако пастата е много гъста добавяме още малко зехтин.
- Съхраняваме в плътно затворено малко бурканче, в хладилник.
Паста “Хариса” се използва при мариноване на месо, в сосове за паста, бургери, печена риба, печени меса, зеленчуци, за овкусяване на дипове и разядки.
В оригиналната рецепта чушките са пири-пири, но тук всеки може да използва, каквото се предлага на пазара, целта е пастата да стане люта.
Нека Ви е ДРЪНЧ!