Тънкости

Паста “Хариса”

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Сухи люти чушки – 100 гр.
  • Чесън – 4 скилидки
  • Зехтин – 4 с.л.
  • Кимион смлян – 2 с.л.
  • Смлени семена от кориандър – 2 с.л.
  • Сол – 1 с.л.

Начин на приготвяне:

  1. Чушките накисваме във вряла вода докато омекнат.
  2. В блендер или кана на пасатор поставяме чушките и другите съставки, и блендираме до паста. Ако пастата е много гъста добавяме още малко зехтин.
  3. Съхраняваме в плътно затворено малко бурканче, в хладилник.

Паста “Хариса” се използва при мариноване на месо, в сосове за паста, бургери, печена риба, печени меса, зеленчуци, за овкусяване на дипове и разядки.

В оригиналната рецепта чушките са пири-пири, но тук всеки може да използва, каквото се предлага на пазара, целта е пастата да стане люта.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment