Тънкости

Арабска подправка “Рас ел ханут”

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

Всички подправки трябва да са смлени!

  • Семена от кориандър – 2 ч.л.
  • Канела – 1 ч.л.
  • Черен пипер – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Индийско орехче – 1/2 ч.л.
  • Бахар – 1/2 ч.л.
  • Карамфил – 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Смесваме всички подправки и съхраняваме в плътно затворен буркан.

Подправката се използва за мариноване на агнешко и телешко месо, за подправяне на разядки, при готвене на ориз, кус-кус, варива.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment