Супи

Крем супа от моркови

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Моркови – 500 гр.
  • Стар лук – 1 малка глава
  • Чесън – 2 скилидки
  • Джинджифил настърган – 1 с.л.
  • Зеленчуков бульон или вода – 800 мл.
  • Масло – 30 гр.
  • Олио – 3 с.л.
  • Кимион млян – 1/4 ч.л.
  • Куркума – 1/4 ч.л.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Пресен копър

Начин на приготвяне:

  1. Обелваме и нарязваме на ситно морковите, лука и чесъна.
  2. В загрятото олио поставяме лука и морковите и задушаваме за 5-6 минути.
  3. Добавяме чесъна, джинджифила, кимиона, куркумата, малко сол, разбъркваме и заливаме със зеленчуковия бульон. След завиране варим 25 минути на слаб огън.
  4. Сварените зеленчуци с течността пасираме. Ако е необходимо добавяме още малко зеленуков бульон или вода, до постигане на желаната гъстота и връщаме за 5 мин. на котлона.
  5. В готовата супа прибавяме маслото и доовкусяваме със сол, черен пипер и пресен копър.
  6. Сервираме с крутони. Може да гарнираме супата с варено яйце, запържен бекон, пармезан или на кой както му идва от вътре 🙂.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment