Пюре с печени картофи
Необходими продукти:
- Картофи големи – 6 бр.
- Морска сол – 100 гр.
- Сметана пълномаслена – 300 мл.
- Масло – 300 гр.
- Сол
- Черен пипер
- 1/2 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Измиваме и подсушаваме картофите. Сипваме морската сол на дъното на тава. Подреждаме картофите отгоре, като ги надупчваме с нож на няколко места.
2. Печем картофите в предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор за 60 минути.
3. В касерола намачкваме обелените печени картофи на пюре.
4. В друга касерола загряваме сметаната до завиране.
5. Поставяме касеролата с картофеното пюре на котлона на слаб огън и при енергично бъркане добавяме горещата сметана на порции. Накрая слагаме маслото нарязано на кубчета и енергично бъркаме до хомогенност.
6. Сваляме от котлона и овкусяваме с подправките, като внимаваме със солта.
7. Сервираме като гарнитура.
Нека Ви е ДРЪНЧ!