Гарнитури

Пюре с печени картофи

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Картофи големи – 6 бр.
  • Морска сол – 100 гр.
  • Сметана пълномаслена – 300 мл.
  • Масло – 300 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • 1/2 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Измиваме и подсушаваме картофите. Сипваме морската сол на дъното на тава. Подреждаме картофите отгоре, като ги надупчваме с нож на няколко места.

2. Печем картофите в предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор за 60 минути.

3. В касерола намачкваме обелените печени картофи на пюре.

4. В друга касерола загряваме сметаната до завиране.

5. Поставяме касеролата с картофеното пюре на котлона на слаб огън и при енергично бъркане добавяме горещата сметана на порции. Накрая слагаме маслото нарязано на кубчета и енергично бъркаме до хомогенност.

6. Сваляме от котлона и овкусяваме с подправките, като внимаваме със солта.

7. Сервираме като гарнитура.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment