Десерти

Брауни напукани сладки

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Какао – 125 гр.
  • Захар кристална – 360 гр.
  • Олио – 120 гр.
  • Яйца L размер – 4 бр.
  • Ванилия – 2 бр.
  • Брашно – 250 гр.
  • Бакпулвер – 10 гр. / 1 пакетче/
  • Пудра захар – 100 гр.
  • Щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. Брашното, бакпулвера и солта пресяваме.
  2. В купа разбиваме кристалната захар с олиото за 2 минути, след което при непрекъснато разбиване добавяме какаото и яйцата едно по едно.
  3. Към получената смес започваме да слагаме на етапи пресятите съставки и разбиваме до хомогенност.
  4. Готовата смес прехвърляме в купа, стречваме и поставяме в хладилник за 1 нощ.
  5. На другия ден оформяме с ръце топчета / с ръкавици е по-лесно/ , овалваме топчетата в пудра захар и поставяме в тава застлана с хартия за печене. Топчетата трябва да са на разстояние едно от друго, защото при печенето се разливат.

6. Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор.

7. Преди да поставим тавата във фурната овалваме топчетата втори път в пудрата захар. Захарта е тази, която ги кара да се пукат.

8. Печем на 180 градуса за 10-12 минути.

9. Готовите сладки съхраняваме в затворен контейнер.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment