Салати

Салата от патладжани

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Патладжани големи – 2 бр.
  • Фурми – 3 бр.
  • Джинджифил настърган – 1 с.л.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Нахут сварен – 200 гр.
  • Зехтин
  • Мента
  • Магданоз или Кориандър
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лимон
  • Щипка захар

Начин на приготване:

  1. Патладжаните увиваме във алуминиево фолио и изпичаме във фурната.
  2. Изпечените патладжани обелваме, изцеждаме и накълцваме с нож. Към тях добаваме подправките, нахута, чесъна, джинджифила, малко зехтин, и ситно нарязаните мента, магданоз и фурми.
  3. Объркваме добре и оставяме в хладилник.
  4. Сервираме салатата поръсена с зехтин.
  5. За разкош можем да добавим сирене и филирани бадеми.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment