Ястия без месо

Патладжани с пармезанова коричка

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Патладжан – 2 бр.
  • Яйца – 2 бр.
  • Пармезан настъргън – около 100 гр.
  • Сол
  • Олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Обелваме, нарязваме патладжана на филии по 5 мм. и посоляваме.
  2. В загрят сух тиган поставяме патладжаните и печем от двете страни до зачервяване.
  3. Изпечените патладжани надупчваме с вилица, потапяме в разбитото яйце, след това в пармезана и пържим в предварително загрято олио до златиста коричка. Вадим върху домакинска хартия.
  4. Сервираме със сос по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment