Ястия без месо

Кюфтета от карфиол

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Карфиол почистен- 500 гр.
  • Яйце – 1 бр.
  • Кашкавал – 30 гр.
  • Галета – 30 гр.
  • Сол
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Кимион
  • Магданоз
  • Зехтин за поръсване
  • Галета за овалване – около 100 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Накъсания на розички карфиол сваряваме в подсолена вода за 10 минути, отцеждаме много добре и намачкваме или пасираме.
  2. Добавяме разбитото яйце, настъргания кашкавал, галетата /30 гр./ , червен пипер, черен пипер, кимион,магданоз, сол ако е необходимо и объркваме добре с ръце. Ако сместа не е достатъчно гъста за оформяне на кюфте, добаваме още малко галета.
  3. От готовата смес оформяме кюфтета, овалваме ги в галета и подреждаме в тава върху намазнена хартия за печене.
  4. Поръсваме кюфтетата със зехтин и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса с вентилатор за 35 минути или до получаване на златиста коричка.
  5. Сервираме с майонезен чеснов сос или суров доматен сос.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment