Кюфтета от карфиол
Необходими продукти:
- Карфиол почистен- 500 гр.
- Яйце – 1 бр.
- Кашкавал – 30 гр.
- Галета – 30 гр.
- Сол
- Червен пипер
- Черен пипер
- Кимион
- Магданоз
- Зехтин за поръсване
- Галета за овалване – около 100 гр.
Начин на приготвяне:
- Накъсания на розички карфиол сваряваме в подсолена вода за 10 минути, отцеждаме много добре и намачкваме или пасираме.
- Добавяме разбитото яйце, настъргания кашкавал, галетата /30 гр./ , червен пипер, черен пипер, кимион,магданоз, сол ако е необходимо и объркваме добре с ръце. Ако сместа не е достатъчно гъста за оформяне на кюфте, добаваме още малко галета.
- От готовата смес оформяме кюфтета, овалваме ги в галета и подреждаме в тава върху намазнена хартия за печене.
- Поръсваме кюфтетата със зехтин и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса с вентилатор за 35 минути или до получаване на златиста коричка.
- Сервираме с майонезен чеснов сос или суров доматен сос.
Нека Ви е ДРЪНЧ!