
Двуцветен крем
Необходими продукти:
За белия крем:
- Прясно мляко – 500 мл.
- Захар – 80 гр.
- Царевично нишесте – 50 гр.
- Масло – 30 гр.
- Ванилия – 1 бр.
За портокаловия крем:
- Прецеден сок от портокали – 500 мл.
- Захар – 100 гр.
- Царевично нишесте – 50 гр.
Начин на приготвяне:
Тук много важно е да приготвяме двата крема едновременно, защото много бързо стягат!
- В две купички слагаме двете нишестета и ги размиваме с по 3-4 с.л. мляко в едната и 3-4 с. л. портокалов сок в другата.
- В една касерола поставяме млякото, захарта и ванилията. Във втора касерола поставяме портокаловия сок и захарта.
- Слагаме едновременно двете касероли на два котлона, на средена степен и бъркаме да се разтвори захарта.
- Когато течностите заврят, към млякото добавяме маслото, а след това към двете течности размитите нишестета. Бъркаме до сгъстяване на кремовете.
- Горещите кремове започваме да разливаме в чаши или купички, като слагаме 2 с. л. от единия крем, след това 2 с.л. от другия и така правим четири пласта.
- Охлаждаме добре преди сервиране.

Нека Ви е ДРЪНЧ!