Десерти

Двуцветен крем

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

За белия крем:

  • Прясно мляко – 500 мл.
  • Захар – 80 гр.
  • Царевично нишесте – 50 гр.
  • Масло – 30 гр.
  • Ванилия – 1 бр.

За портокаловия крем:

  • Прецеден сок от портокали – 500 мл.
  • Захар – 100 гр.
  • Царевично нишесте – 50 гр.

Начин на приготвяне:

Тук много важно е да приготвяме двата крема едновременно, защото много бързо стягат!

  1. В две купички слагаме двете нишестета и ги размиваме с по 3-4 с.л. мляко в едната и 3-4 с. л. портокалов сок в другата.
  2. В една касерола поставяме млякото, захарта и ванилията. Във втора касерола поставяме портокаловия сок и захарта.
  3. Слагаме едновременно двете касероли на два котлона, на средена степен и бъркаме да се разтвори захарта.
  4. Когато течностите заврят, към млякото добавяме маслото, а след това към двете течности размитите нишестета. Бъркаме до сгъстяване на кремовете.
  5. Горещите кремове започваме да разливаме в чаши или купички, като слагаме 2 с. л. от единия крем, след това 2 с.л. от другия и така правим четири пласта.
  6. Охлаждаме добре преди сервиране.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment