Салати

Салата с печено червено цвекло и сирене

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Червено цвекло – 1 голяма глава
  • Айсберг – 1/2 глава
  • Микс от зелени салати – 1/2 пакет
  • Сурови орехи – 50 гр.
  • Сирене – 50 гр.
  • Горчица – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сол
  • Зехтин
  • Балсамов оцет
  • Черен пипер
  • Мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на осминки.
  2. Поставяме в тава, поръсваме със зехтин и мащерка и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 30-40 минути.
  3. Докато цвеклото се пече приготвяме дресинг от сол, балсамов оцет, черен пипер, горчицата и меда.
  4. Изпеченото цвекло нарязваме на по ситно и докато е топло поставяме в дресинга за около 1 час.
  5. Накъсваме айсберга и микса от зелени салати, подправяме с дресинга от цвеклото, зехтин и объркваме салатата. Отгоре поставяме парченцата цвекло и натрошеното сирене.
  6. Сервираме салатата поръсена с нарязани на ситно орехи и поръсена с още малко зехтин.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment