Салата с печено червено цвекло и сирене
Необходими продукти за 4 порции:
- Червено цвекло – 1 голяма глава
- Айсберг – 1/2 глава
- Микс от зелени салати – 1/2 пакет
- Сурови орехи – 50 гр.
- Сирене – 50 гр.
- Горчица – 1 ч.л.
- Мед – 1 ч. л.
- Сол
- Зехтин
- Балсамов оцет
- Черен пипер
- Мащерка
Начин на приготвяне:
- Измиваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на осминки.
- Поставяме в тава, поръсваме със зехтин и мащерка и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 30-40 минути.
- Докато цвеклото се пече приготвяме дресинг от сол, балсамов оцет, черен пипер, горчицата и меда.
- Изпеченото цвекло нарязваме на по ситно и докато е топло поставяме в дресинга за около 1 час.
- Накъсваме айсберга и микса от зелени салати, подправяме с дресинга от цвеклото, зехтин и объркваме салатата. Отгоре поставяме парченцата цвекло и натрошеното сирене.
- Сервираме салатата поръсена с нарязани на ситно орехи и поръсена с още малко зехтин.
Нека Ви е ДРЪНЧ!