Кодрит Кадир
Необходими продукти за 6-8 порции:
За крема:
- Яйца L размер – 5 бр.
- Захар – 160 гр.
- Прясно мляко – 800 мл.
- Ванилия – 1 бр.
За кексовото тесто:
- Яйца L размер – 1 бр.
- Захар – 100 гр.
- Прясно мляко – 100 мл.
- Олио – 100 мл.
- Какао – 20 гр.
- Брашно – 100 гр.
- Бакпулвер – 10 гр.
За карамела:
- Захар – 120 гр.
Начин на приготвяне:
- Приготвяме карамела и го разпределяме по купичките.
- След това започваме крема, като разбиваме яйцата със захарта и при непрекъснато бъркане добавяме затопленото прясно мляко и ванилията. Оставяме настрани да почива.
- За кексовото тесто разбиваме яйцето със захарата до гъста консистенция, продължавайки разбиването добавяме прясното мляко, олиото и накрая смесените и пресети сухи съставки.
- Разпределяме в/у карамела в купичките сместа за крема, след което във всяка купичка поставяме по 2-3 супени лъжици от кексовото тесто.
- Печем на водна баня със студена вода, в предварително загрята фурна на 150 градуса за 50-55 минути, като внимаваме водата да не завира.
- Крема трябва да изстине във водната баня, след което прибираме в хладилник.
7. Преди сервиране обръщаме в десертна чиния.
Нека Ви е ДРЪНЧ!