Десерти

Кодрит Кадир

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6-8 порции:

За крема:

  • Яйца L размер – 5 бр.
  • Захар – 160 гр.
  • Прясно мляко – 800 мл.
  • Ванилия – 1 бр.

За кексовото тесто:

  • Яйца L размер – 1 бр.
  • Захар – 100 гр.
  • Прясно мляко – 100 мл.
  • Олио – 100 мл.
  • Какао – 20 гр.
  • Брашно – 100 гр.
  • Бакпулвер – 10 гр.

За карамела:

  • Захар – 120 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Приготвяме карамела и го разпределяме по купичките.
  2. След това започваме крема, като разбиваме яйцата със захарта и при непрекъснато бъркане добавяме затопленото прясно мляко и ванилията. Оставяме настрани да почива.
  3. За кексовото тесто разбиваме яйцето със захарата до гъста консистенция, продължавайки разбиването добавяме прясното мляко, олиото и накрая смесените и пресети сухи съставки.
  4. Разпределяме в/у карамела в купичките сместа за крема, след което във всяка купичка поставяме по 2-3 супени лъжици от кексовото тесто.
  5. Печем на водна баня със студена вода, в предварително загрята фурна на 150 градуса за 50-55 минути, като внимаваме водата да не завира.
  6. Крема трябва да изстине във водната баня, след което прибираме в хладилник.

7. Преди сервиране обръщаме в десертна чиния.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment