Зеленчуков бульон на кубчета
Необходими продукти:
- Лук стар – 1 средна глава
- Моркови – 2 средни
- Праз – 2 стръка
- Чесън – 2 скилидки
- Целина – 1/2 от средна глава
- Чушки – 2 бр.
- Домати – 2 бр. или консерва 200 гр.
- Магданоз – 1/2 връзка
- Копър – 1/2 връзка
- Сол – 10 гр.
- Олио – 50 мл.
Начин на приготвяне:
1. Всички зеленчуци и подправки нарязваме на ситно.
2. Загряваме в голям тиган олиото и поставяме зеленчуците. Посоляваме, разбъркаваме и похлупваме с капак.
3. Задушаваме на средна сила на котлона под капак за 8 минути, като от време на време разбъркваме.
4. Когато времето изтече изключваме котлона и пасираме сместа.
5. Разстиламе равномерно сместа в тава 24/30 см., предварително застлана с хартия за печене и покриваме със стреч фолио.
6. Прибираме тавата във фризера за 1 нощ.
7. На следващия ден вадим замразената смес заедно с хартията в/у дъска и нарязваме на кубчета с размер около 5/3 см.
8. Всяко кубче завиваме в алуминиево фолио и съхраняваме във фризера.
За да получите хубав зеленчуков бульон залейте 1 кубче с 500 мл. гореща вода.
Нека Ви е ДРЪНЧ!