Тънкости

Зеленчуков бульон на кубчета

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Лук стар – 1 средна глава
  • Моркови – 2 средни
  • Праз – 2 стръка
  • Чесън – 2 скилидки
  • Целина – 1/2 от средна глава
  • Чушки – 2 бр.
  • Домати – 2 бр. или консерва 200 гр.
  • Магданоз – 1/2 връзка
  • Копър – 1/2 връзка
  • Сол – 10 гр.
  • Олио – 50 мл.

Начин на приготвяне:

1. Всички зеленчуци и подправки нарязваме на ситно.

2. Загряваме в голям тиган олиото и поставяме зеленчуците. Посоляваме, разбъркаваме и похлупваме с капак.

3. Задушаваме на средна сила на котлона под капак за 8 минути, като от време на време разбъркваме.

4. Когато времето изтече изключваме котлона и пасираме сместа.

5. Разстиламе равномерно сместа в тава 24/30 см., предварително застлана с хартия за печене и покриваме със стреч фолио.

6. Прибираме тавата във фризера за 1 нощ.

7. На следващия ден вадим замразената смес заедно с хартията в/у дъска и нарязваме на кубчета с размер около 5/3 см.

8. Всяко кубче завиваме в алуминиево фолио и съхраняваме във фризера.

За да получите хубав зеленчуков бульон залейте 1 кубче с 500 мл. гореща вода.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment