Супи

Супа от тиквички с босилек

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Тиквички – 1 голяма или 2 малки
  • Лук средна глава – 1/2
  • Морков малък – 1 бр.
  • Зелена чушка – 1/2
  • Зеленчуков бульон – 1 литър
  • Фиде по желание
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка – 1/2 ч.л.
  • Босилек листа – 1 шепа

Начин на приготвяне:

  1. В олио задушаваме ситно нарязаните лук, морков, чесън и чушка.
  2. Добавяме тиквичката нарязана на ситни кубчета и мащерката.
  3. Заливаме с бульона, прибавяме ситно нарязания босилек и овкусяваме със сол и черен пипер.
  4. Варим до сваряване на зеленчуците, около 20 минути. Ако използвате фиде, добавете го 7-8 минути преди края на варенето.
  5. Аз не използвам фиде, затова от готовата супа отделям 1/4 от зеленчуците, пасирам ги, и ги връщам в супата.
  6. Застройваме със студена застройка.
  7. Севираме поръсена със ситно нарязан босилек /по желание/.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment