Супа от тиквички с босилек
Необходими продукти за 4 порции:
- Тиквички – 1 голяма или 2 малки
- Лук средна глава – 1/2
- Морков малък – 1 бр.
- Зелена чушка – 1/2
- Зеленчуков бульон – 1 литър
- Фиде по желание
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка – 1/2 ч.л.
- Босилек листа – 1 шепа
Начин на приготвяне:
- В олио задушаваме ситно нарязаните лук, морков, чесън и чушка.
- Добавяме тиквичката нарязана на ситни кубчета и мащерката.
- Заливаме с бульона, прибавяме ситно нарязания босилек и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Варим до сваряване на зеленчуците, около 20 минути. Ако използвате фиде, добавете го 7-8 минути преди края на варенето.
- Аз не използвам фиде, затова от готовата супа отделям 1/4 от зеленчуците, пасирам ги, и ги връщам в супата.
- Застройваме със студена застройка.
- Севираме поръсена със ситно нарязан босилек /по желание/.
Нека Ви е ДРЪНЧ!