ястия с месо

Пълнени чушки с пилешко

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Чушки за пълнене – 5 бр.
  • Пилешко обезкостено месо – 500 гр.
  • Кашкавал – 100 гр.
  • Заквасена сметана – 3 с.л. с връх
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Пилешки бульон – 1 ч.ч.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Магданоз – 1/2 връзка
  • Копър – 1/2 връзка
  • Мащерка суха – 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме пилешкото месо на дребни кубчета, а лука, магданоза и копъра на много ситно.
  2. В купа поставяме пилешкото, нарязаните: лук, подправки, заквасената сметана, мащерката и малко олио.
  3. Овкусяваме със сол и черен пипер и объркваме добре.
  4. Разполовяваме чушките, подреждаме ги в намзнена тавичка, разпределяме сместа върху тях и добавяме още малко мазнина.
  5. Заливаме с бульона и печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса за 30 минути.
  6. След изтичане на времето поставяме върху чушките настърганият кашкавал и запичаме.
  7. Сервираме с малко от бульона, който е останал в тавата.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment