Пълнени чушки с пилешко
Необходими продукти:
- Чушки за пълнене – 5 бр.
- Пилешко обезкостено месо – 500 гр.
- Кашкавал – 100 гр.
- Заквасена сметана – 3 с.л. с връх
- Лук малка глава – 1 бр.
- Пилешки бульон – 1 ч.ч.
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Магданоз – 1/2 връзка
- Копър – 1/2 връзка
- Мащерка суха – 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Нарязваме пилешкото месо на дребни кубчета, а лука, магданоза и копъра на много ситно.
- В купа поставяме пилешкото, нарязаните: лук, подправки, заквасената сметана, мащерката и малко олио.
- Овкусяваме със сол и черен пипер и объркваме добре.
- Разполовяваме чушките, подреждаме ги в намзнена тавичка, разпределяме сместа върху тях и добавяме още малко мазнина.
- Заливаме с бульона и печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса за 30 минути.
- След изтичане на времето поставяме върху чушките настърганият кашкавал и запичаме.
- Сервираме с малко от бульона, който е останал в тавата.
Нека Ви е ДРЪНЧ!