Десерти

Портокалов кейк

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Яйца – 3 броя
  • Захар – 200 гр.
  • Кисело мляко – 125 гр.
  • Олио – 100 мл.
  • Брашно – 250 гр.
  • Какао – 30 гр.
  • Бакпулвер – 15 гр. /пакетче и половина/
  • Портокалова есенция – 1 ч.л.

За крема:

  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Захар – 150 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата със захарта разбиваме на пухкав крем.
  2. При непрекъснато разбиване добавяме в следната последователност: киселото мляко, олиото, портокаловата есенция, сместа от брашно, бакпулвер и какао.
  3. Намазняваме правоъгълана тавичка 28/20 см. или форма за кекс и изсипваме половината от сместа в нея.
  4. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса за 15 минути.
  5. През това време приготвяме крема, като разбиваме маскарпонето със захарта.
  6. След изтичане на 15-те минути вадим тавичката, разпределяме крема върху полуизпечения блат, отгоре изсипваме останалото тесто и връщаме във фурната.
  7. Печем на същата температура още 25 мин.
  8. Готовия кейк нарязваме и сервираме.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Angelo Bolognese

    I love the tangible suggestions you’ve provided; it makes implementing your advice easier.

Leave A Comment