Портокалов кейк
Необходими продукти:
- Яйца – 3 броя
- Захар – 200 гр.
- Кисело мляко – 125 гр.
- Олио – 100 мл.
- Брашно – 250 гр.
- Какао – 30 гр.
- Бакпулвер – 15 гр. /пакетче и половина/
- Портокалова есенция – 1 ч.л.
За крема:
- Маскарпоне – 500 гр.
- Захар – 150 гр.
Начин на приготвяне:
- Яйцата със захарта разбиваме на пухкав крем.
- При непрекъснато разбиване добавяме в следната последователност: киселото мляко, олиото, портокаловата есенция, сместа от брашно, бакпулвер и какао.
- Намазняваме правоъгълана тавичка 28/20 см. или форма за кекс и изсипваме половината от сместа в нея.
- Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса за 15 минути.
- През това време приготвяме крема, като разбиваме маскарпонето със захарта.
- След изтичане на 15-те минути вадим тавичката, разпределяме крема върху полуизпечения блат, отгоре изсипваме останалото тесто и връщаме във фурната.
- Печем на същата температура още 25 мин.
- Готовия кейк нарязваме и сервираме.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Angelo Bolognese
I love the tangible suggestions you’ve provided; it makes implementing your advice easier.