Лаваш без мая
Необходими продукти за 10 броя:
- Брашно – 350 гр.
- Вряла вода – 200 мл.
- Сол – 7 гр. или 1 ч.л. равна
- Олио – 2 с.л.
Начин на приготвяне:
- Смесваме брашното със солта.
- Към тях прибавяме врялата вода и олиото.
- С лъжица разбъркваме хубаво, докато малко поизстине, след което измесваме меко еластично тесто.
- Поставяме тестото в купа покрита с фолио, покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути.
- Когато мине времето измесваме отново тестото и го разделяме на 10 равни части.
- Разточваме всяка част на тънка кръгла кора с диаметър с около 25-26 см.
- Печем в нагрят сух тиган, на средна температура за около минута на страна.
- Вадим първия лаваш в чиния, напръскваме с вода и покриваме с алуминиево фолио. Вторият слагаме в/у първия напръскваме с вода и местим фолиото отгоре. Така до изпичането на всички.
- Когато всички са готови завиваме с фолиото и оставяме за 20 минути да се задушат.
- Получава се вкусен и еластичен лаваш.
Нека Ви е ДРЪНЧ!