Тестени

Лаваш без мая

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 10 броя:

  • Брашно – 350 гр.
  • Вряла вода – 200 мл.
  • Сол – 7 гр. или 1 ч.л. равна
  • Олио – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

  1. Смесваме брашното със солта.
  2. Към тях прибавяме врялата вода и олиото.
  3. С лъжица разбъркваме хубаво, докато малко поизстине, след което измесваме меко еластично тесто.
  4. Поставяме тестото в купа покрита с фолио, покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути.
  5. Когато мине времето измесваме отново тестото и го разделяме на 10 равни части.
  6. Разточваме всяка част на тънка кръгла кора с диаметър с около 25-26 см.
  7. Печем в нагрят сух тиган, на средна температура за около минута на страна.
  8. Вадим първия лаваш в чиния, напръскваме с вода и покриваме с алуминиево фолио. Вторият слагаме в/у първия напръскваме с вода и местим фолиото отгоре. Така до изпичането на всички.
  9. Когато всички са готови завиваме с фолиото и оставяме за 20 минути да се задушат.
  10. Получава се вкусен и еластичен лаваш.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment