Тестени

Спанакопита

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Фини кори за баница – 400 гр.
  • Пресен спанак – 500 гр.
  • Зелен лук – 8 стръка
  • Сирене – 400 гр.
  • Яйца L размер – 2 броя
  • Копър – 1 връзка
  • Масло – 140 гр.
  • Зехтин – 2 с.л.
  • Черен пипер
  • Риган

Начин на приготвяне:

  1. Ситно нарязаните спанак и лук, задушаваме в 40 гр. от маслото с добавения към него зехтин, до омекване.
  2. Когато сместа изстине, прибавяме сиренето, яйцата и ситно нарязания копър. Овкусяваме с черен пипер и риган и разбъркваме добре.

3. В намазнена тава редим половината от корите, като всяка кора мажем тънко с разтопено масло.

4. Отгоре изсипваме плънката и нареждаме другата половина от корите, отново мажейки всяка кора с масло.

5. Нарязваме спанакопитата и заливаме с останалото масло.

6. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, за 30-40 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Agatha Lessen

    Your words bring to life a vibrant picture in my mind. I imagine every detail you describe.

Leave A Comment