Спанакопита
Необходими продукти:
- Фини кори за баница – 400 гр.
- Пресен спанак – 500 гр.
- Зелен лук – 8 стръка
- Сирене – 400 гр.
- Яйца L размер – 2 броя
- Копър – 1 връзка
- Масло – 140 гр.
- Зехтин – 2 с.л.
- Черен пипер
- Риган
Начин на приготвяне:
- Ситно нарязаните спанак и лук, задушаваме в 40 гр. от маслото с добавения към него зехтин, до омекване.
- Когато сместа изстине, прибавяме сиренето, яйцата и ситно нарязания копър. Овкусяваме с черен пипер и риган и разбъркваме добре.
3. В намазнена тава редим половината от корите, като всяка кора мажем тънко с разтопено масло.
4. Отгоре изсипваме плънката и нареждаме другата половина от корите, отново мажейки всяка кора с масло.
5. Нарязваме спанакопитата и заливаме с останалото масло.
6. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, за 30-40 минути.
Нека Ви е ДРЪНЧ!
Agatha Lessen
Your words bring to life a vibrant picture in my mind. I imagine every detail you describe.