Ястия без месо

Зеленчукова лазаня

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Кори за лазаня домашни или купени
  • Тиквичка – 1 бр.
  • Лук средна глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чушка средна – 2 бр.
  • Доматен сок – 250 мл.
  • Грах – 1 консерва
  • Чесън – 2-3 скилидки
  • Моцарела – 125 гр.
  • Кашкавал – 150 гр.
  • Захар – 1 к.л.
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • Копър
  • Магданоз
  • Основен сос Бешамел

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на ситни кубчета лука, моркова, тиквичката и чушката.
  2. В загрята мазнина задушаваме зеленчуците. Когато омекнат добавяме доматите и отцедения грах. Обработваме до сгъстяване. Готовата плънка овкусяваме със сол, черен пипер, копър и магданоз.
  3. Приготвяме си Основния сос Бешамел.
  4. Намазваме дъното на тавичка със сос Бешамел, отгоре поставяме кори за лазаня на един пласт, покриваме със Бешамел, отгоре плънка, накъсана моцарела, малко настърган кашкавал. Повтаряме реденето в същата последователност, до изчерпване на продуктите, като завършваме със кори покрити с Бешамел.
  5. Покриваме нареденото ястие със слой настърган кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Ако използвате купени кори, прочетете внимателно на опаковката, начина им на обработка!

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment