Зеленчукова лазаня
Необходими продукти:
- Кори за лазаня домашни или купени
- Тиквичка – 1 бр.
- Лук средна глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Чушка средна – 2 бр.
- Доматен сок – 250 мл.
- Грах – 1 консерва
- Чесън – 2-3 скилидки
- Моцарела – 125 гр.
- Кашкавал – 150 гр.
- Захар – 1 к.л.
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Копър
- Магданоз
- Основен сос Бешамел
Начин на приготвяне:
- Нарязваме на ситни кубчета лука, моркова, тиквичката и чушката.
- В загрята мазнина задушаваме зеленчуците. Когато омекнат добавяме доматите и отцедения грах. Обработваме до сгъстяване. Готовата плънка овкусяваме със сол, черен пипер, копър и магданоз.
- Приготвяме си Основния сос Бешамел.
- Намазваме дъното на тавичка със сос Бешамел, отгоре поставяме кори за лазаня на един пласт, покриваме със Бешамел, отгоре плънка, накъсана моцарела, малко настърган кашкавал. Повтаряме реденето в същата последователност, до изчерпване на продуктите, като завършваме със кори покрити с Бешамел.
- Покриваме нареденото ястие със слой настърган кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
Ако използвате купени кори, прочетете внимателно на опаковката, начина им на обработка!
Нека Ви е ДРЪНЧ!